MJUKT FÖR FÖTTERNA

Heltäckning

Med en heltäckningsmatta ger man rummet en mjuk bas som är skön att gå på. Heltäckningsmattor är mer lättskötta än man kanske tror och passar bra i sovrummet, hallen, trappan eller i en walk-in-closet.

 

Se hela sortimentet

Hitta rätt matta - 3 enkla steg

1. Hur ska mattan användas?

Välj matta efter var den ska ligga och hur den ska användas. I hallen behöver man en slitstark, lättstädad matta medan man i sovrummet kanske önskar en matta som känns mjuk att sätta fötterna på. 

 

För att kunna avgöra en mattas lämplighet för olika användningsområden behöver man se närmare på mattans klassificering. Enligt en internationell standard kategoriseras produkterna i olika klasser som mäter bl a slitstyrkan. 

 

 

 

MATERIAL

Det vanligaste materialet i heltäckningsmattor är konstfiber som polyprolylen och polyamid, det ger tåliga mattor som finns i många olika utföranden. Det finns även heltäckningsmattor i naturmaterial som ull och sisal.

Läs mer i vår materialguide.

 

 

Ull.jpg

STRUKTUR

Det finns mattor i mängder av olika strukturer från sträva sisalmattor till silkesmjuka mattor i syntet. En matta i sisal eller ull ger ett rustikt intryck, och den grövre strukturen gör att eventuella fläckar inte blir lika framträdande. Strukturen kan även ge olika glans till mattan. I en syntetmatta med mycket lyster kan man uppleva att färgen skiftar beroende på hur ljuset faller på mattan.

 

Heltackning-spacialmatt-small.jpg

FÄRG

Många av våra heltäckningsmattor finns i flera olika färgställningar. Som alltid med färg så är det många aspekter i rummet som har betydelse för hur färgen uppfattas. Det kan handla om ljuset, om rummet ligger i norr- eller söderläge, vad det är för material och färg på väggar och övriga möbler. Därför är det alltid en god idé att testa med provbitar av mattan i det aktuella rummet.

 

Inspiration-Heltackning.jpg

2. Mått & form

Var noga med att mäta upp rummet innan du anger måtten på mattan. Tänk på att ett rum kan vara lite skevt i måtten samt att man alltid behöver lägga till minst 5cm i skärmsmån när man beställer sin matta. Har rummet en väldigt annorlunda form så kontakta gärna oss så hjälper vi till med tips och råd.

3. Beställ

Din återförsäljare hjälper dig med beställning av din heltäckningsmatta. Vi har en rad återförsäljare runt om i landet.

 

Hitta din närmaste återförsäljare