SKRÄDDARSYDDA MATTOR

Måttanpassat

Ibland behövs en extra stor matta till soffgruppen, en långsmal matta till hallen eller en rund matta till favoritfåtöljen. Med en måttanpassad matta så kan du få en matta som passar perfekt till just ditt inredningsprojekt. Du väljer själv mått, form, färg, kvalitét och kantning. Hela vårt sortiment av heltäckningsmattor går att beställa som en måttanpassad matta.

 

Se hela sortimentet

Enkla steg till att hitta rätt matta

1. Hur ska mattan användas?

Välj mattans kvalitét efter var den ska ligga och hur den ska användas. I hallen behöver man en slitstark, lättstädad matta medan man i sovrummet kanske önskar en matta som känns mjuk att sätta fötterna på. 

 

För att kunna avgöra en mattas lämplighet för olika användningsområden behöver man se närmare på mattans klassificering. Enligt en internationell standard kategoriseras produkterna i olika klasser som mäter bl a slitstyrkan. 

2. Mått & form

En måttanpassad matta kan beställas i valfria mått, även rund. Önskar du en helt oregelbunden form på mattan så kontakta oss först för en offert. Ibland är det svårt att bestämma sig för vilka mått mattan ska ha, det främsta tipset är att inte välja för liten matta ofta så behöver man större mått än man tror.

 

Läs mer i vår storleksguide

3. Kantning

En måttanpassad matta som ligger mitt i rummet håller bäst om den kantas. Antingen med langettsöm eller med kantband. Vilket man väljer är en smaksak men en del mattor passar bäst att langetteras och en del att kantas med band. Detta framgår i produktbeskrivningen.

 

Läs mer om kantning här

4. Beställ

Din återförsäljare hjälper dig med beställning av din måttanpassade matta. Vi har en rad återförsäljare runt om i landet.

 

Hitta din närmaste återförsäljare